Strona główna » Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Ewa Malinowska

dr inż. Ewa Malinowska

Konsultacje

Tydzień I:
Czwartek
godz. 12.45-13.30
pok. 009
Tydzień I:
Wtorek
godz. 12.45-13.30
pok. 009
Tydzień II:
Czwartek
godz. 14.45-15.30
pok. 009
Tydzień II:
Środa
godz. 13.00-13.45
pok. 009

Prowadzone przedmioty

  • Stacjonarne studia I stopnia
    • Mikroekonomia
    • Seminarium licencjackie
    • Zarządzanie jakością
  • Niestacjonarne studia I stopnia
    • Mikroekonomia
    • Zarządzanie jakością
  • Stacjonarne studia II stopnia
    • Seminarium magisterskie
    • Zarządzanie jakością i środowiskiem w usługach

Prowadzone seminaria

Seminarium licencjackie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

SEMINARIUM MAGISTERSKIE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

Zakres programowy:
- Zarządzanie jakością i bezpieczeństwo produktu żywnościowego,
- Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług,
- Ekonomika jakości,
- Rozwój zrównoważony,
- Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna,
- Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa,
- Ekobilanse,
- Logistyka i magazynowanie,
- Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych

Seminarium magisterskie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

Seminarium magisterskie

Specjalność:  Zarządzanie jakością i środowiskiem

Prowadzący seminarium: dr inż. Ewa Malinowska

Opis tematyki:

  • Systemy zarzadzania jakością, środowiskiem, bezpieczeństwem pracy;
  • Zagadnienia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa produktu żywnościowego oraz organizacji zajmujących się ich wytwarzaniem, obrotem, dystrybucją;
  • Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług;
  • Ekonomika jakości;
  • Rozwój zrównoważony;
  • Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna;
  • Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa;
  • Ekobilanse;
  • Logistyka i magazynowanie, Lean manufacturing, Japońskie techniki zarządzania jakością – Kaizen, Kanban, Hoshin Kanri i inne;
  • Jakość usług;
  • Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych.

 

Egzaminy i zaliczenia

  • Auditor ISO 9001 [w]
  • gr.: WDW
    Środa 15.01.2020
    godz.: 09.45-11.15
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

  • Jakość żywności i żywienia [w, WDW]
  • grupa: WDW
    Poniedziałek 10.06.2019
    godz.: 20.15-21.00
    sala 09/11
    Z
    termin pierwszy

    grupa: WDW
    Środa 19.06.2019
    godz.: 19.30-20.15
    sala 09/11
    Z
    termin drugi

  • Mikroekonomia [ćw]
  • gr.: S13-01
    Piątek 17.01.2020
    godz.: 11.30-13.00
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

    gr.: S13-02
    Piątek 17.01.2020
    godz.: 13.30-15.00
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

    gr.: S13-04
    Wtorek 21.01.2020
    godz.: 11.30-13.00
    sala lab 3
    Z
    termin pierwszy

  • Seminarium licencjackie []
  • grupa: S33-42
    Środa 05.06.2019
    godz.: 15.15-16.45
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Seminarium magisterskie []
  • grupa: S43-31
    Środa 05.06.2019
    godz.: 13.30-15.00
    sala 09 sala1
    Z
    termin pierwszy

    grupa: S53-25
    Środa 05.06.2019
    godz.: 11.30-13.00
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

Publikacje