SEMESTR I |
1. |
Coaching i zarządzanie talentami |
3 |
Z |
10 |
|
10 |
|
|
|
|
2. |
Dobór pracowników |
4 |
Z |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
3. |
Kompetencje menedżerskie w organizacjach kultury (przywództwo, rozwiązywanie konfliktów społecznych, podejmowanie decyzji kierowniczych |
3 |
Z |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
4. |
Metody i techniki kierowania zespołem pracowniczym – psychologia menedżera |
3 |
Z |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
5. |
Motywowanie i wynagradzanie pracowników instytucji kultury |
4 |
E |
15 |
7 |
8 |
|
|
|
|
6. |
Ocenianie pracowników |
4 |
E |
15 |
8 |
7 |
|
|
|
Katedra Organizacji i Zarządzania |
7. |
Seminarium dyplomowe |
1 |
Z |
2 |
|
|
|
2 |
|
Wydział Zarządzania |
8. |
Warsztat integracji pracowniczej – zasady i uwarunkowania budowy zespołu |
4 |
E |
15 |
|
15 |
|
|
|
|
9. |
Zarządzanie kapitałem ludzkimi w organizacjach kultury |
4 |
E |
5 |
5 |
|
|
|
|
|
RAZEM |
30 |
- |
92 |
35 |
55 |
0 |
2 |
0 |
- |
SEMESTR II |
1. |
Best Practice – praktyczne przykłady zarządzania w kulturze, panel dyskusyjny z praktykiem |
1 |
Z |
5 |
|
5 |
|
|
|
|
2. |
Komunikacja społeczna i budowanie wizerunku menedżera |
2 |
Z |
10 |
|
10 |
|
|
|
|
3. |
Negocjacje i wywieranie wpływu społecznego |
4 |
E |
10 |
|
10 |
|
|
|
|
4. |
Podstawy ekonomii (mikro i makro) |
4 |
E |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
5. |
Podstawy zarządzania organizacjami |
4 |
E |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
6. |
Seminarium dyplomowe |
3 |
Z |
8 |
|
|
|
8 |
|
Wydział Zarządzania |
7. |
Uwarunkowania prawne w zarządzaniu instytucjami kultury (wybrane elementy prawa pracy, podstawy prawa handlowego, ochrona własności intelektualnej, rodzaje kontraktów menedżerskich) |
4 |
E |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
8. |
Zarządzanie finansami w organizacjach kultury i pozyskiwanie środków na działalność kulturalną |
3 |
Z |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
9. |
Zarządzanie projektami w kulturze |
3 |
Z |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
10. |
Zarządzanie wizerunkiem organizacji kultury i podstawy PR w działalności kulturalnej |
2 |
Z |
10 |
5 |
5 |
|
|
|
|
RAZEM |
30 |
- |
93 |
30 |
55 |
0 |
8 |
0 |
- |
ŁĄCZNIE |
60 |
- |
185 |
65 |
110 |
0 |
10 |
0 |
- |